Το έργο χρηματοδοτείται με το ποσό των 861.464,84 ευρώ από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής

Προγραμματική σύμβαση για την αποπεράτωση του έργου «Σπίτι του Ηθοποιού», με τη δημιουργία επιπλέον κοιτώνων και κοινόχρηστων χώρων για πολιτιστικές εκδηλώσεις, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, με τον ανάδοχο του έργου, παρουσία της πρόεδρου του «Σπιτιού» ‘Αννας Φόνσου και του προϊστάμενου Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αλ. Καλογερόπουλου.

Το έργο χρηματοδοτείται με το ποσό των 861.464,84 ευρώ από ίδιους πόρους της Περιφέρειας, «ύστερα από 11 χρόνια αγώνα για την εξεύρεση λύσης», όπως συγκινημένη επισήμανε και η πρόεδρος του φορέα, ηθοποιός ‘Αννα Φόνσου.

«Αυτός ο χώρος ο οποίος είναι αποτέλεσμα του οράματος και της προσπάθειας που καταβάλλει για πολλά χρόνια η ‘Α. Φόνσου είναι σημαντικός όχι μόνο για εσάς τους ηθοποιούς αλλά και για τον πολιτισμό και την πολιτιστική ταυτότητα και ιστορία του τόπου μας. Ως Περιφέρεια αποδεικνύουμε με πράξεις ότι τιμούμε την τέχνη και τους ανθρώπους του πολιτισμού», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πατούλης.

Η κ. Φόνσου ευχαρίστησε τον к. Πατούλη για την υποστήριξη στην υλοποίηση αυτού του οράματος, εξέφρασε την ελπίδα να βρίσκεται στο πλευρό των ηθοποιών «από όποια θέση κι αν βρίσκεται στο μέλλον» και υπογράμμισε την υψηλή σημασία του χώρου για τους ηθοποιούς που έχουν ανάγκη στήριξης.

Οι προβλεπόμενες εργασίες σύμφωνα με την μελέτη περιλαμβάνουν: α) τις υπολειπόμενες οικοδομικές εργασίες που πρέπει να εκτελεστούν και β) τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις που πρέπει να κατασκευαστούν, για την παράδοση του κτιρίου στο ίδρυμα. Το οποίο θα έχει 6 ορόφους, α΄ υπόγειο Αμφιθέατρο πολιτιστικών εκδηλώσεων και β΄ υπόγειο βοηθητικών χώρων.