Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 1,7 εκατ. ευρώ και υλοποιήθηκε σε διάφορα στάδια με την χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης

Τα εγκαίνια του πολιτιστικού κέντρου του δήμου Αμαρίου στο Ρέθυμνο, πραγματοποιήθηκαν στον Φουρφουρά σε ειδική τελετή παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 1,7 εκατ. ευρώ και υλοποιήθηκε σε διάφορα στάδια με την χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης.

Σκοπός του σύγχρονου Πολιτιστικού Κέντρου του δήμου Αμαρίου είναι η φιλοξενία πολιτιστικών τμημάτων, συλλόγων και φορέων της ευρύτερης περιοχής του δήμου Αμαρίου σε κάθε λογής κοινωνικές εκδηλώσεις.

Στόχος, αποτελεί η λειτουργία του ως κεντρικού πυλώνα για την ενίσχυση της πολιτιστικής κληρονομιάς, της εκπαίδευσης και της κοινωνικής συνοχής της περιοχής. Για το ιστορικό υλοποίησης του έργου μίλησε ο δήμαρχος Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη ο οποίος από την πλευρά του τόνισε ότι: «Ως Περιφέρεια Κρήτης υποστηρίζουμε την δημιουργία έργων που αναδεικνύουν την τοπική πολιτιστική δράση και έκφραση σε κάθε δήμο και τοπική κοινωνία. Ο δήμος Αμαρίου διαθέτει μια μεγάλη παράδοση και αυτός ο χώρος πολιτισμού θα βοηθήσει για την ανάδειξη και την διατήρησή της».

Ο κ. Αρναουτάκης και η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ολοκλήρωση του πολιτιστικού κέντρου και την παράδοσή του σε χρήση.