Η Πανδώρα Μαμελετζή προτείνει την παράσταση «Ο θησαυρός της Βάγιας», που βασίζεται σε ιστορίες από τη ζωή της συγγραφέως Ζορζ Σαρή.

Μετά τις φετινές sold out παραστάσεις (Οκτώβριος 2022-Απρίλιος 2023), η παράσταση “Ο Θησαυρός της Βαγίας” ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα για να έχουν την ευκαιρία όλοι να δουν το κλασικό μυθιστόρημα που ανέβηκε για πρώτη φορά στο θέατρο.

Η Αθανασία Καλογιάννη σκηνοθετεί την αγαπημένη ιστορία με εξαμελή θίασο και την πρωτότυπη μουσική σύνθεση της σολίστ ακορντεόν από τη Σαμοθράκη, Ζωής Τηγανούρια, και μεταφέρει με μοναδικό τρόπο τις περιπέτειες μιας παρέας παιδιών στο νησί της Αίγινας.

Ο “Θησαυρός της Βαγίας” είναι το πρώτο μυθιστόρημα της Ζωρζ Σαρή με υλικό από την πραγματική της ζωή (1969), ήρωες του βιβλίου είναι τα παιδιά της και οι φίλοι τους, ενώ όλα τα μέρη που αναφέρει είναι υπαρκτά.

Το έργο:

Μια παρέα παιδιών βρίσκονται στο νησί της Αίγινας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Εκεί συναντούν μια οικογενειακή φίλη από το Παρίσι, όπου εργάζεται ως βοηθός ψυχιάτρου και έχει υπό τη φροντίδα της έναν Γερμανό ασθενή, τον Χανς, ο οποίος πάσχει από αμνησία μετά την έκρηξη μιας νάρκης που πάτησε στην Αίγινα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Από τότε, ο ασθενής επαναλαμβάνει σκόρπιες λέξεις από τις οποίες τα παιδιά προσπαθούν να βγάλουν νόημα. Η αναζήτησή τους τα οδηγεί στη Βαγία και στο σπίτι της οικογένειας Χαλδαίου, όπου έμενε ο Χανς στη διάρκεια του πολέμου. Όταν μαθαίνουν πως ο Χανς έχει κλέψει από την οικογένεια χρυσές λίρες, ξεκινούν την αναζήτηση ενός χαμένου θησαυρού, που τα οδηγεί σε συναρπαστικές περιπέτειες!

Συντελεστές

Συγγραφέας: Ζωρζ Σαρή
Σκηνοθέτης : Αθανασία Καλογιάννη
Θεατρική Διασκευή: Μαρία Σούμπερτ
Πρωτότυπη Μουσική-Συνθέτης-Σολίστ Ακορντεόν: Ζωή Τηγανούρια
Ενορχηστρώσεις, Ηχητικά εφέ: Στέλιος Γενεράλης
Β΄’Σκηνοθέτης: Γιάννης Παναγόπουλος
Σκηνογράφος/Βίντεο-3D Mapping: Σάντυ Σιέμπου
Ενδυματολόγος: Ευγενία Βησσαρίου
Χορογραφίες: Βαγγέλης Πιτσιλός
Παίζουν (αλφαβητικά):
Ευγενία Βησσαρίου, Μέλανι Μαρχάινε, Νεφέλη Παπαδερού, Κωνσταντίνος Ρόδης, Γιάννης Φιλίππου, Νάνσυ Χρυσικοπούλου

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

12/7 Άρτα, 13/7 Ηγουμενίτσα, 14/7 Γιάννενα, 17/7 Καβάσιλα, 18/7 Πάτρα, 21/7 Βριλήσσια, 22/7 Χαλκούτσι, 23/7 Κατερίνη, 24/7 Βέροια, 25/7 Δράμα, 26/7 Αλεξανδρούπολη, 27/7 Καβάλα, 28/7 Σέρρες, 29/7 Ξάνθη, 30/7 Μουδανιά, 31/7 Ασπροβάλτα, 1/8 Έδεσσα, 2/8 Γιαννιτσά, 3/8 Λάρισα, 4/8 Βόλος, 5/8 Αίγινα, 7/8 Χίος, 8/8 Λήμνος, 9/8 Μυτιλήνη, 21/8 Ρέθυμνο, 22 και 23/8 Ηράκλειο, 24/8 Άγιος Νικόλαος, 25/8 Χανιά, 27/8 Αθήνα (κηποθέατρο Παπάγου), 29/8 Χαλκίδα, 17/9 Πειραιάς (Βεάκειο).