Στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν -σε μαγνητοσκόπηση- τη συναυλία από το Musikverein της Βιέννης. Την Πέμπτη (13/7) στις 20:30, με ελεύθερη είσοδο.

Οι φετινές καλοκαιρινές προβολές στον Κήπο συναυλιών και παραστάσεων από φημισμένες αίθουσες και διάσημα φεστιβάλ της Ευρώπης ολοκληρώνονται την Πέμπτη 13 Ιουλίου στις 8:30 το βράδυ με τη συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης από τo Musikverein της Βιέννης και δύο μεγάλους σταρ της κλασικής μουσικής: τη θρυλική πιανίστα Martha Argerich [Μάρθα Άργκεριχ] και τον σπουδαίο αρχιμουσικό Zubin Mehta [Ζούμπιν Μέτα]. H Martha Argerich θα ερμηνεύσει το ένα και μοναδικό Κοντσέρτο για πιάνο σε λα ελάσσονα, έργο 54 του Robert Schumann [Ρόμπερτ Σούμαν] καθώς και ένα απόσπασμα από τις Παιδικές σκηνές για σόλο πιάνο του ίδιου συνθέτη, ενώ ο Zubin Mehta και το ιστορικό αυστριακό σύνολο θα παρουσιάσουν επίσης τη «Ρομαντική» συμφωνία σε μι ύφεση μείζονα του Anton Bruckner [Άντον Μπρούκνερ].

Η μετάδοση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επιτυχημένης συνεργασίας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με την UNITEL, μιας από τις σημαντικότερες εταιρείες παραγωγής και διανομής πολιτιστικού περιεχομένου σε όλο τον κόσμο.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Οι εκδηλώσεις στον Κήπο του Μεγάρου πραγματοποιούνται με τη χορηγία της Motor Oil.