Ο Αποστόλης Λάμπος γράφει για το νέο πάρκο που ετοιμάζεται στη Γλυφάδα εκεί που παλιά ήταν η «ιστορική» ταβέρνα «Μπαρμπά-Πέτρος»

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, επανεξελέξη με ποσοστό 83,75%. Αυτό το νούμερο δεν χωράει καμία αμφισβήτηση για το πόσο ικανοποιημένοι είναι η κάτοικοι του συγκεκριμένου προαστίου των Αθηνών από το επίπεδο των υποδομών και της ζωής τους συνολικά στη συγκεκριμένη πόλη.

Το σημαντικό είναι ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας γίνονταν έργα, τα οποία είχαν εμφανή θετικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών. Δεν έγιναν έργα «πυροτεχνήματα» έναν μήνα πριν τις εκλογές, όπως συχνά βλέπουμε σε άλλους Δήμους. Ούτε σταματά η δουλειά μετά το 83,75%.

Ίσα ίσα τα έργα συνεχίζονται προς βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων της Γλυφάδας. Πραγματικά κάθε χώρος αναξιοποίητος, άσχημος, παρωχημένος, που δεν προσέδιδε τίποτα στο Δήμο, ακόμα κι αν έχει πολλά ζητήματα να λυθούν ώστε να αναπλαστεί, αναπλάθεται.

Τελευταίο παράδειγμα, το οποίο έγινε γνωστό λίγες μόλις μέρες μετά τις εκλογές -και όχι πριν- είναι η ανάπλαση του χώρου στον οποίο παλιά στεγαζόταν η ιστορική ταβέρνα «Μπαρμπά-Πέτρος» του Πέτρου Τρακαδά γνωστή στους κατοίκους όλης της Αθήνας για τις υπέροχες γεύσεις της και την οικογενειακή ατμόσφαιρα.

Διέθετε έναν υπέροχο κήπο γεμάτο πράσινο και φημιζόταν για να νόστιμα ψητά κοτόπουλα, τα τυροπιτάκια της κυρά Μαρίας και το χύμα κρασί. Λειτούργησε μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ΄90 και από την εποχή που έκλεισε το κτίσμα αφέθηκε παραμελημένο, μισογκρεμισμένο, εγκαταλελειμμένο στη φθορά του χρόνου. Όχι πια.

Για όσους γνωρίζουν την περιοχή, είναι ένα μεγάλο οικόπεδο λίγο πιο πάνω από το Δημαρχείο Γλυφάδας και λίγο πιο κάτω από το 1ο γυμνάσιο Γλυφάδας και τον στίβο της περιοχής.

Με δήλωσή του ο Δήμαρχος Γλυφάδας ανέφερε: «Όπως ακριβώς δεσμευτήκαμε, συνεχίζουμε να αποδίδουμε νέους, ποιοτικούς δημόσιους χώρους στη Γλυφάδα μας. Κρατήστε τις εικόνες που βλέπετε, γιατί σύντομα θα διαμορφώσουμε εκεί ένα νέο χώρο, οργανωμένο, με πολύ πράσινο, καινούργιες υποδομές για όλους και θέσεις στάθμευσης.

Ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο μεταμορφώνεται και θα αποδοθεί στους κατοίκους της πόλης μας», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Και προσθέτει: «Ο χώρος αυτός (Ζέρβα-Κύπρου-Άλσους-Αγίου Γερασίμου), λίγο πιο πάνω από το Δημαρχείο Γλυφάδας, φιλοξενούσε σε ένα κομμάτι του πριν πολλά χρόνια την ιστορική ταβέρνα του Μπάρμπα-Πέτρου. Για πολύ καιρό παρέμενε εγκαταλελειμμένος, γιατί υπήρχαν δικαστικές εκκρεμότητες.

Τις κλείσαμε με επιτυχία κι έτσι η έκταση περιήλθε οριστικά στον Δήμο. Κατεδαφίζουμε το κτίριο και ξεκινάμε μια ολοκληρωμένη ανάπλαση: Μια ακόμα γωνιά της πόλης μας αναβαθμίζεται αισθητικά και λειτουργικά, προς όφελος όλων. Η ζωή μας στη Γλυφάδα συνεχίζει να αλλάζει με έργα»