Το τέλος της συμπόρευσής του με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ γνωστοποίησε μέσω επιστολής του στον πρόεδρο του κινήματος Νίκο Ανδρουλάκη και μέσω ανάρτησής του στα Social Media, ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Το πρώην πλέον στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής στις πρόσφατες εκλογές, υπογράμμισε ότι παραιτείται από όλα τα όργανα του κόμματος, καθώς και από την ιδιότητα του μέλους, με τους λόγους του «διαζυγίου» να είναι «αμιγώς πολιτικοί».

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Ανδρέα Λοβέρδου στο Facebook: «Από σήμερα παραιτούμαι απο όλα ανεξαιρέτως τα όργανα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στα οποία συμμετέχω. Παραιτούμαι επίσης από την ιδιότητα του μέλους του κόμματος. Οι λόγοι της παραίτησής μου είναι αμιγώς πολιτικοί και τους εξέθεσα με μία άκρως εμπιστευτική επιστολή σήμερα προς τον Πρόεδρο του Κινήματος.

Εύχομαι στον Πρόεδρο, τα στελέχη και τα χιλιάδες μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καλή επιτυχία στον αγώνα και τις προσπάθειές τους.

ΥΓ: Για τα μέλη, τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που με αγάπησαν και αγάπησα: η απόφασή μου αυτή είναι για καλό και πάνω απ΄όλα είναι πεντακάθαρη».