Ένας 49χρονος έχασε τη ζωή του το πρωί της Κυριακής (23/7), όταν άνοιγε παιδική χαρά στην οποία εργαζόταν για λογαριασμό του Δήμου Καλλιθέας. Προκαταρκτικής εξέταση έχει διατάξει διέταξε ο Δήμαρχος, Δημήτρης Κάρναβος.

Ο 49χρονος, που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, όπως αναφέρει το kallitheaonline, είχε μεταβεί το απόγευμα της Κυριακής στην παιδική χαρά, μεταξύ των οδών Σπάρτης και Περικλέους στην Καλλιθέα, όταν επικρατούσαν συνθήκες καύσωνα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κατά την προσπάθειά του να ξεκλειδώσει μία πόρτα κατέρρευσε. Στο σημείο έφτασε πλήρωμα του ΕΚΑΒ, που έδωσε μάχη για να τον κρατήσει στη ζωή, κάτι που, όμως, δεν κατέστη δυνατό.

Στη συνέχεια διεκομίσθη στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του από καρδιακή ανακοπή. Τα ακριβή αίτια θα γίνουν γνωστά μετά τη νεκροψία-νεκροτομή.

Μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, ο Δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Δήμου, διέταξε προκαταρκτική εξέταση για να διευκρινιστούν τα αίτια του περιστατικού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Καλλιθέας:
«Σχετικά με την τραγική απώλεια του 49χρονου εργαζόμενου μας στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος, την Κυριακή 23 Ιουλίου 2023, ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για να διερευνηθούν οι συνθήκες του περιστατικού.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος εργαζόμενου μας.

Ο Δήμος Καλλιθέας είχε συμμορφωθεί με όλες τις εγκύκλιες οδηγίες των αρμόδιων Υπουργείων και έχει λάβει έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση των εκτάκτων καιρικών φαινομένων».

Από την πλευρά της, η παράταξη «Ενωμένοι Μπροστά», μέσω του επικεφαλής της Κώστα Ασκούνη, ανέφερε:

«Ένας εργαζόμενος του Δήμου έχασε τη ζωή του όταν την Κυριακή το απόγευμα, εν ώρα υπηρεσίας, πήγε να ανοίξει την παιδική χαρά που βρίσκεται επί των οδών Σπάρτης & Περικλέους. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο θάνατος προήλθε από θερμοπληξία, λόγω του καύσωνα που επικρατούσε εκείνη την ημέρα.

Πρόκειται για εργατικό ατύχημα και η απόφαση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου για κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου θα αποτρέψει την όποια προσπάθεια συγκάλυψης του τραγικού συμβάντος, κάτι το οποίο ήδη επιχειρείται από την Διοίκηση του Δήμου. Σας θυμίζει κάτι αυτή η πρακτική;

Θέτουμε ερωτήματα προς τη Διοίκηση του Δήμου και πρέπει να απαντηθούν άμεσα και με σαφήνεια.

  1. Ο Μιχάλης αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και για μεγάλο χρονικό διάστημα εργαζόταν στο γκαράζ του Δήμου σε ένα χώρο ασφαλή και ελεγχόμενο. ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΕ;
  2. Τα αυστηρότατα μέτρα που προβλέπουν οι εγκύκλιοι των συναρμοδίων Υπουργείων σε περιπτώσεις καύσωνα ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΑΝ;
  3. Γιατί δεν δόθηκε εντολή ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ οι παιδικές χαρές όταν εκείνη την ημέρα κινδύνευαν ακόμα και οι υγιείς;
  4. Είχε ενημερωθεί ο Δήμαρχος για την κατάσταση της υγείας του και αν ναι γιατί συμφώνησε να μετακινηθεί σε εξωτερικό χώρο;
    Είναι προφανές ότι το συγκεκριμένο εργατικό ατύχημα θα μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει.
    Τέλος, θέλουμε να εκφράσουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος».